fbpx

Det finns alltid hopp hur illa du än upplever det! 

Våren 2000 kraschade IT börsen där jag hade min familjs lilla förmögenhet samlad. Förmögenheten raderades ut på någon vecka och samtidigt levde vi sedan sommaren 1999 i ett inferno som handlade om liv och död varje dag, varje minut för mig, mina små döttrar och min fru. Vi var en av ca femtio hushåll i Floda som var värst drabbad av Flodapyromanens härjningar. Ångesten började tillta och panikångestattacker kom in i mitt liv sommaren 2000 vilket resulterade att jag frampå höstkanten kollapsade och blev sjukskriven och medicinerad.

Hade jag då vetat vad jag vet idag om att jag själv skapar min egen upplevelse. Att vi alla lever i en tankegenererad upplevelse av livet i varje stund, varje sekund och att mina tankar är mina känslor, min ångest. Allt är inifrån-ut, aldrig utsidan-in missförståndet. Då hade jag aldrig behövt uppleva dessa panikattacker och ångesten hade varit hanterbar och ibland obefintlig trots omständigheterna jag och min familj stod i.

 

Numera mår jag så bra som jag aldrig tidigare i mitt vuxna liv gjort och jag hjälper sedan många år säljare, ledare, företagare och entreprenörer med självledarskapet och en enkel kunskap (3P) som insiktsfullt beskriver hur vårt Mind (stora sinne) är designat. Det behövs oftast bara ett fåtal möten innan polletten börjar trilla ner och min klient börjar se och förstå hur det hänger ihop i tankens och känslans värld. Detta gör att resiliensen (motståndskraften) i klientens Mind börjar expandera och hen blir mycket mer närvarande.

Det behövs oftast bara ett fåtal möten innan polletten börjar trilla ner och min klient börjar se och förstå hur det hänger ihop i tankens och känslans värld.

Denna förändring visar sig i att min klient inte längre blir stressad av saker och omständigheter som stressade hen tidigare. Efter hand när min klient fördjupar sin förståelse i kunskapen får jag alltid höra hur mycket enklare det har blivit på hens arbetsplats och privatliv. Klienten berättar om hur mycket hens välmående har stigit och att relationer har blivit så mycket enklare och roligare. Ibland får jag höra berättelser om hur kollegor eller vänner till klienten är förundrad över hur hen är så lugn i situationer som i deras ögon är väldigt utmanande i livet. Längre fram i möten med min klient får jag ofta höra hur hens förändrade beteende påverkat positivt relationerna där hemma vilket är mycket värmande för mig att få ta del av.

 

PS!  Det är tryggt att veta att vårt Mind är designat resilient (självkorrigerande) vilket visar sig när vi accepterar (typ accepterar att det är som det är) m.a.o släpper på gasen (tankar per sekund) då återgår per automatik vår medvetandenivå till en högre nivå av klarsikt där vi åter igen mår bättre och är mer närvarande.

 

3P

betyder “Three Principles” och är den enkla insiktsfulla kunskapen som förändra många människors liv. Den är ca 40 år gammal och du kan finna många människor speciellt i engelsktalande länder som delar med sig av kunskapen inom affärsvärlden, skolor, sjukvården eller sociala sektorn.

Michael Neill

är en underbar 3P coach och han har i dessa oroliga tider ett stärkande budskap till oss alla i följande korta videoklipp; “Why Not to Panic About the Corona Virus” https://www.youtube.com/watch?v=sDBHGFDb7iY

I denna korta video på LinkedIn berättar jag om mitt samarbete med chefer, ledare, företagare och entreprenörer:

Sonny arbetar med klienter på svenska eller engelska både virtuellt och i fysiska möten. Hans engagemang visar sig på många olika sätt och inkluderar: ledarskaps retreats, workshops, gruppretreats, en-till en coaching och online uppdrag.

Du kan följa Sonny på LinkedIn, Facebook och Instagram. Du kan också prenumerera på hans insiktsfulla bloggar på sonnyloof.se

Här kan du maila honom direkt Sonny.loof@affarskraft.se

Mobil 0739-534290

UTTALANDEN EFTER FÖRELÄSNINGAR:

-Det känns som att alla tog med sig att det faktiskt handlar om en själv i alla lägen, lite samma tema som i boken ”Munken som sålde sin Ferrari” av David Sharma. Alltså att hitta den inre trädgården, bara jag som kan hitta och nära den på rätt sätt.

-Hej Sonny, ville bara säga tack så otroligt mycket för din inspiration och fick mig verkligen en riktigt bra smäll på sättet att kunna tänka. Tack verkligen så mycket, du har förändrat mitt liv. Detta borde alla få ta del av – all kärlek!

-Jag är allergisk på att lyssna på alla dessa experter och förståsigpåare som skall tala om för mig hur jag skall tänka. Här med dig Sonny var det annorlunda, detta var intressant och mycket givande.

-Ett spännande nytt enkelt sätt att se på mina tankar. En inspirerande föreläsning med bra budskap, förmedlat på ett tydligt sätt.

-Fantastiskt bra föreläsning ikväll – kan verkligen rekommenderas
Tack för klarsikt Sonny Lööf