fbpx

Vägen till varaktigt lugn och välmående! 

Det är sjukt värdefullt att förstå vad livet går ut på, att äga sitt liv och leva i nuet, att inte låta tankarna styra livet.
Så många förändringar som jag har gjort i mitt liv tack vare den kunskapen.
Mia Wengbrand

Egenföretagare Ulricehamn

Plötsligt befann jag mig i ett fullständigt lugn. En helt knäpptyst och avslappnad upplevelse där jag låg i sängen en tisdagsmorgon i början på detta nya år 2021. Tystnaden, lugnet och avslappningen var en hissnande kontrast till där jag för bara några sekunder sedan befann mig, då jag upplevde allt annat än ett lugn. För där inom mig pågick stor oro, stress och vågor av ångest och hade gjort så i flera dagar.

Bakgrunden till denna händelse i mitt liv kom från ett relationsdrama som utspelade sig i min familj dagarna efter nyår och som triggade igång traumaminnen inom mig. Vad som orsakade mitt låga sinnestillstånd är mindre intressant. Det som är mer intressant är att börja se och förstå vad som orsakar skiftet från en mycket stressfylld upplevelse av livet till en helt annan upplevelse av välmående på en bråkdel av en sekund. Ingenting hade förändrats i mina pågående omständigheter (mao utanför mig) ändå förändrades min upplevelse så starkt och fort. Detta visar på att min upplevelse som inkluderar alla mina känslor i varje stund är tankegenererad och kommer alltid inifrån-ut och aldrig som den upplevs; utifrån-in. Vi lever i en värld av tankar och våra tankar är också våra känslor.

Vi lever i en tankegenererad upplevelse av livet och våra tankar är också våra känslor.

Att börja se och förstå hur livet fungerar gör att vi mer sällan befinner oss i en orolig och stressfylld upplevelse av livet, som skymmer vår alltid inneboende kreativitet, klokhet och välmående. Istället befinner vi oss oftare i det jag benämner som mental klarsikt (färre tankar per sekund) där vi skapar de större värdena och tar de bättre besluten. Det är också i klarsikten relationer fungerar som bäst då du där känner dig lugnare, tryggare och mer förstående.

Klarsikt innebär helt enkelt att du är mer närvarande, i eller nära nuet där livet pågår. Ökad nivå av mental klarsikt påverkar hela tiden trenden i ditt liv att gå uppåt.

 

Mental klarsikt vad är det?

Mental klarsikt är människans naturliga tillstånd att befinna sig i. Det är här vi är oss själva, lugna, välmående, lösningsfokuserade och som mest kreativa. Här guidas vi av insikter och klokheter, samtidigt som relationer flödar.

 

Vad är skillnaden som gör att vi inte alltid är i klarsikt?

Om du upplever stress så är enda anledningen till det, att det nu pågår massor av stressfyllda tankar inom dig i hög fart, som skymmer din alltid inneboende klarsikt. Högre hastighet är samma sak som fler tankar per sekund, ungefär som varvtalet på en motor. Om du gasar upp tankehastigheten ordentligt inom dig, då till slut befinner du dig i det som jag kallar för ett kidnappat sinnestillstånd.

Om du gasar upp tankehastigheten ordentligt inom dig, då till slut befinner du dig i det som jag kallar för ett kidnappat sinnestillstånd.

I ett kidnappat sinnestillstånd är du inte längre dig själv. Här blir vi alla mer kritiska, dömande och tålamodet har försvunnit. Det är här, i detta tillstånd som relationsproblem skapas. Här råder jag människor att aldrig ta de viktigare besluten, utan invänta till varvtalen har lugnat sig, klarsikten återkommer och du är mer dig själv igen.

 

Vårt Mind är designat resilient.

Vårt Mind är designat resilient (studsar tillbaka, återgår), vad betyder det?

Ta exemplet med bimetall; om du vrider en bimetall och sedan släpper den, då vrider den sig automatiskt tillbaka till sin ursprungliga form, mao den är resilient.

Din fysiska kropp är också designad resilient. Om du skär dig lätt och väntar några dagar så har kroppen läkt skadan och du kan inte längre se skadan på huden.

På samma sätt är vårt sinnestillstånd (state of Mind) designat resilient. Detta innebär att du inte behöver göra något för att åter få bäring (klarsikt). Det enda som behövs är att du släpper på gasen, så stiger klarsikten.

Det enda som behövs är att du släpper på gasen, så ökar klarsikten.

Hur släpper vi på gasen?

Har du hört uttrycket “det du uppmärksammar får du mer av”?

Tankar fungerar på samma sätt. Det du inte accepterar, det tänker du mycket på (ältar/övertänker) och då fylls det på med mer och mer stressfyllda tankar om just detta som du inte accepterar. Detta innebär att du nu gasar och ditt sinnestillstånd sjunker och du blir mer stressad och spänd i kroppen. Du går nu i en riktning av ökad stress där du till slut inte kan tänka klart längre. Du är här långt ifrån välmåendet i klarsikten, där livet går så mycket klokare och lättare.

 

Om du har svårt med att somna så beror det nästan alltid på att du inte accepterar att det är som det är. Då håller tankarna dig vaken. Prova då istället med att acceptera att det är som det är. Du accepterar då att det är som det är för att få somna, ladda dina batterier och vakna upp med nya krafter, för att då ta tag i det som du inte accepterar. Du kanske nu förstått att acceptans är det stora ledordet för klarsikten.

 

Att börja förstå denna insiktsfulla kunskap är det som gör att resiliensen expanderar. Att resiliensen expanderar visar sig genom att de situationer som tidigare stressat dig, inte längre gör det. Detta lyfter verkligen trenden i  ditt liv.

 

 

 

En personlig insiktsfull nyårshälsning till dig!

Jag delar i videon med mig av det som gett mig absolut mest i livet. Detta är också det som förändrar mina klienters liv.

Hör gärna av dig om du undrar över något.

 

med värme

Sonny

Sonny arbetar med klienter på svenska eller engelska både virtuellt och i fysiska möten. Hans engagemang visar sig på många olika sätt och inkluderar: ledarskaps- retreats, workshops, gruppretreats, en-till en coaching och online uppdrag.

Du kan följa Sonny på LinkedIn, Facebook och Instagram. Du kan också prenumerera på hans insiktsfulla bloggar på sonnyloof.se

Här kan du maila honom direkt Sonny.loof@affarskraft.se

Mobil 0739-534290

UTTALANDEN EFTER FÖRELÄSNINGAR:

-Det känns som att alla tog med sig att det faktiskt handlar om en själv i alla lägen, lite samma tema som i boken ”Munken som sålde sin Ferrari” av David Sharma. Alltså att hitta den inre trädgården, bara jag som kan hitta och nära den på rätt sätt.

-Hej Sonny, ville bara säga tack så otroligt mycket för din inspiration och fick mig verkligen en riktigt bra smäll på sättet att kunna tänka. Tack verkligen så mycket, du har förändrat mitt liv. Detta borde alla få ta del av – all kärlek!

-Jag är allergisk på att lyssna på alla dessa experter och förståsigpåare som skall tala om för mig hur jag skall tänka. Här med dig Sonny var det annorlunda, detta var intressant och mycket givande.

-Ett spännande nytt enkelt sätt att se på mina tankar. En inspirerande föreläsning med bra budskap, förmedlat på ett tydligt sätt.

-Fantastiskt bra föreläsning ikväll – kan verkligen rekommenderas
Tack för klarsikt Sonny Lööf