fbpx

Kreativitet och inspirerande glädje hänger ihop! smile

Denna måndag morgon ler jag och livet ikapp. Allt känns så lätt, min barnsliga glädje är tillbaka och allt känns så inspirerande. Så upplevde jag inte livet igår. Vad var det som hände?

När jag gick till sängs igår fick jag plötsligt uppleva ett avslappnat lugn och ro. Min slutsats var att den ständigt pågående strömmen av orostankar som pågår av olika intensitet dygnet runt, året runt plötsligt släppte och jag somnade så gott.

Nästa dag vaknade jag med en så stark känsla av inspiration, barnslig glädje och frihet. Kreativitetens källa visade sig under dagen då jag bara med lätthet skapade denna blogg och fick gjort flera andra kreativa saker som vanligtvis tar lång tid att få gjort. 

Bakgrunden till allt detta har att göra med min förändringsresa till ökad mental klarsikt. Vi alla lever i en tankegenererad upplevelse av livet. De tankar som pågår inom mig färgar min upplevelse av livet i varje stund. Vad är inte mer övertygande än min egen upplevelse?

Fysikern David Bohm uttryckte detta på följande vis “Thought creates our world, and then says `I didn´t do it”.

“Thought creates our world, and then says `I didn´t do it”.

-David Bohm

Konsekvensen av detta blir om vi tar oss själva, vårt liv och våra tankar på fullaste allvar finns det stor risk att vi får uppleva ett liv med mycket allvar, ett liv där glädjen och kärleken tynat bort och trenden i livet pekar nedåt. I en sådan negativ nedåtriktad trend får vi uppleva många negativa saker och händelser som bara gör oss mer övertygad att livet är tufft och orättvist och vi ser inte att vi själva ständigt främjar denna riktning i vårt liv genom de negativa  tankar som pågår inom oss.

Jag har sedan i somras fått märka av effekten av att jag inte längre tar mina tankar på så stort allvar längre. Djupare traumaminnen har bleknat rejält och påverkar mig mycket mindre idag. När oroliga tankar dyker upp så klingar dom snart av och jag återgår till klarsikten igen.

I min förra blogg “Vägen till varaktigt lugn och välmående!” beskrev jag händelsen då mina självmedvetna tankar, allt tjatter som bara handlar om mig, lilla mig som inte är trygg och säker plötsligt släppte och jag kom in i äkta Flow i livet. Sedan dess har mycket börjat ske i mitt liv i en positiv riktning.

PS!  Det finns inget viktigare i livet än att kontinuerligt i din vardag främja din mentala klarsikt.

Tack Sonny för att du hjälpte mig att se livet annorlunda. Känner sådan lättnad och sådan barnslig glädje.

Johan Engström

Teamleader, Sigma Civil Göteborg.

Måndagsmys!

En kort videohälsning till digtongue-out

Sonny arbetar med klienter på svenska eller engelska både virtuellt och i fysiska möten. Hans engagemang visar sig på många olika sätt och inkluderar: en-till-en coaching, ledarskapsretreats, workshops, gruppretreats och online uppdrag.

Du kan följa Sonny på LinkedIn, Facebook och Instagram. Du kan också prenumerera på hans insiktsfulla bloggar på sonnyloof.se

Du maila honom direkt på  Sonny.loof@affarskraft.se

UTTALANDEN EFTER FÖRELÄSNINGAR:

-Det känns som att alla tog med sig att det faktiskt handlar om en själv i alla lägen, lite samma tema som i boken ”Munken som sålde sin Ferrari” av David Sharma. Alltså att hitta den inre trädgården, bara jag som kan hitta och nära den på rätt sätt.

-Hej Sonny, ville bara säga tack så otroligt mycket för din inspiration och fick mig verkligen en riktigt bra smäll på sättet att kunna tänka. Tack verkligen så mycket, du har förändrat mitt liv. Detta borde alla få ta del av – all kärlek!

-Jag är allergisk på att lyssna på alla dessa experter och förståsigpåare som skall tala om för mig hur jag skall tänka. Här med dig Sonny var det annorlunda, detta var intressant och mycket givande.

-Ett spännande nytt enkelt sätt att se på mina tankar. En inspirerande föreläsning med bra budskap, förmedlat på ett tydligt sätt.

-Fantastiskt bra föreläsning ikväll – kan verkligen rekommenderas
Tack för klarsikt Sonny Lööf