fbpx

Våga ta steget!

Lidandet som jag fick uppleva under nästan ett och ett halvt år var av en sådan magnitud som jag inte trodde var möjligt att få uppleva här i Sverige.

Jag startade resan att hela mig själv efter att ha kraschat i sviterna av Flodapyromanens härjningar för mer än tjugo år sedan. Lidandet hade skakat om mig så i grunden att jag fick en ny världsbild. Personlig utveckling var ett absolut måste stod helt klart för mig efter mitt uppvaknande i rehabiliteringen som då pågick.

På vägen att hela mig själv och min familj var sedan siktet helt inställt på att finna vägen till ett hållbart välmående och lycka i livet och det kan säga har inte varit en lätt resa.

Däremot har det varit så mycket tuffare än jag kunde ana med företagandet.

Trenden för min egen personliga utveckling har varit uppåt hela tiden med givetvis svängningar på vägen. Däremot har det varit så mycket tuffare än jag kunde ana  med företagandet. Det tog ungefär åtta år för mig att hoppa på detta med att skapa eget och jag gjorde det i de sämsta av tider och utan en kundstock eller de rätta kontakterna. Dessutom påbörjade jag att arbeta med organisationsutveckling genom individutveckling som konsult. Det innebär mestadels korta uppdrag som hela tiden behöver fyllas på med nya uppdrag vilket inte underlättade den redan tuffa ekonomiska situationen.

Själva utförandet av uppdragen med ledningsgrupper, avdelningar och enskilda individer i organisationer gick bara bättre efter hand då träning ger färdighet som man säger. Däremot var den stora utmaningen marknadsföring och införsäljning vilket de flesta egenföretagare gärna vill slippa.

Jag förundrades ibland då jag tänkte tillbaka vad som hade skett med mitt inre lugn då jag ringde det där kalla samtalet till någon beslutsfattare. Känslan inom mig under samtalet var allt annat än rofyllt så det uppstod aldrig någon kontakt och uppdrag. Ibland hände det att lugnet bestod under ett kallt samtal och kontakt samt uppdrag uppstod. Jag kunde aldrig styra detta och det kändes som att min stress kom från den jag pratade med och att jag var i händerna på den personen. Detta mönster pågick under många år tills jag en dag kom i kontakt med en enkel insiktsfull kunskap som pekade på vad som pågick bakom ridån.

Vad jag inte förstod då var att jag befann mig i ett missförstånd om var mina känslor kom ifrån, utsidan-in missförståndet. I riktigt unga år går vi alla in i detta stora missförstånd som leder till att vi formas i begränsningar, oro och rädslor till ett liv där vi kämpar hela tiden för att må bra.

Thought creates our world, and then says ‘I didn’t do it

-David Joseph Bohm,  physicists 

Sanningen är att vi lever i känslan av våra tankar. Allt kommer inifrån-ut. Vi lever i en perceptuell tankegenererad upplevelse av livet i varje stund. När vi börjar förstå detta och det börjar sjunka in då börjar vår upplevelse av stress i livet att minska och lugnet börjar oftare att kvarstå eller snabbare komma tillbaka trots yttre påfrestningar.

Detta har i mitt företagande lett till att kalla samtal väldigt sällan känns kalla och sälj/marknadsföring känns mestadels roligt och går så mycket lättare och med bättre resultat.

Sedan många år coachar och utbildar jag i denna kunskap, utsidan-in missförståndet som jag kallar för mental klarsikt. Jag har fokus på människor som vill bli eller redan arbetar som egenföretagare typ coacher, konsulter, terapeuter, frilansare m.fl. Människor som är riktigt motiverade till att skapa affärer där dom gör skillnad och ett liv som dom vill ha.

 

 

Stort tack för att du hjälpte mig till att se livet ur en annan synvinkel. Du har hjälpt mig ta mig an uppgifter jag skjutit upp i flera år, se igenom mentala blockeringar och begränsningar jag själv skapat.

Gunnar Karlsson

Entreprenör och läkarstudent.

Sonny arbetar med klienter på svenska eller engelska både virtuellt och i fysiska möten. Hans engagemang visar sig på många olika sätt och inkluderar: en-till-en coaching, ledarskapsretreats, workshops, gruppretreats och online uppdrag.

Du kan följa Sonny på LinkedIn, Facebook och Instagram. Du kan också prenumerera på hans insiktsfulla bloggar på sonnyloof.se

Du maila honom direkt på  Sonny.loof@affarskraft.se

UTTALANDEN EFTER FÖRELÄSNINGAR:

-Det känns som att alla tog med sig att det faktiskt handlar om en själv i alla lägen, lite samma tema som i boken ”Munken som sålde sin Ferrari” av David Sharma. Alltså att hitta den inre trädgården, bara jag som kan hitta och nära den på rätt sätt.

-Hej Sonny, ville bara säga tack så otroligt mycket för din inspiration och fick mig verkligen en riktigt bra smäll på sättet att kunna tänka. Tack verkligen så mycket, du har förändrat mitt liv. Detta borde alla få ta del av – all kärlek!

-Jag är allergisk på att lyssna på alla dessa experter och förståsigpåare som skall tala om för mig hur jag skall tänka. Här med dig Sonny var det annorlunda, detta var intressant och mycket givande.

-Ett spännande nytt enkelt sätt att se på mina tankar. En inspirerande föreläsning med bra budskap, förmedlat på ett tydligt sätt.

-Fantastiskt bra föreläsning ikväll – kan verkligen rekommenderas
Tack för klarsikt Sonny Lööf