fbpx

Vägen till varaktigt lugn och välmående!

Det var nu ett tag sedan jag jag hörde av mig. Anledningen till detta är att jag återfått påhälsning av mina under åren återkommande perioder av prokrastinering (uppskjutande beteendet). Det är frustrerande att inte få gjort, dag efter dag, vecka efter vecka ganska enkla självklara saker såsom att skapa klarsiktsbrev. Under dessa perioder av uppskjutande träffar jag mina pågående klienter, utför tagna uppdrag men inget nytt kreativt sker från min sida. Känner du igen detta från ditt liv?

Denna gång efter många veckors släpande kom det till mig insiktsfullt och jag såg plötsligt vilka tankar-känslor-upplevelser som snurrat i mitt omedvetna vid dessa perioder av prokrastinering. Det var en stor och mycket omfattande rädsla kommen från andra människors beteende mot mig ända sedan min barndom. Denna rädsla är troligen en av de största anledningar till att jag inte känt mig trygg och säker i livet.

En sådan upplevelse av livet i så många år orsakar massvis med stressfyllda tankar om tidigare jobbiga händelser och hur jag kan undvika att hamna där igen som ständigt snurrar i mitt omedvetna och begränsar mina val och beteenden i livet. Det är oerhört betydelsefullt att fått syn på denna begränsning i mitt liv eftersom detta gör att det släpper inom mig, expanderar min frihet, kärlek till människor och livet.

VÄGEN TILL LÖSNINGEN ÄR ATT SE IGENOM ILLUSIONEN VI LEVER I:

Missförståndet som vi alla människor går in i redan i barnsben, den om att mina känslor kommer från mina omständigheter (utsidan-in), från andra människor, min historia, min framtid, pengar osv ligger bakom så mycket oro och rädslor vi får uppleva i livet. Detta visar sig för människor när de för första gången skall ställa sig på scén inför publik och stressen, ångesten börjar komma. Då upplever dom att deras stressfyllda känslor, ångesten kommer från vad andra människor skall tycka och tänka om mig (utsidan-in). Sanningen är att våra känslor kan aldrig komma från publiken eller någonting annat än inifrån-ut. Vi lever i en perceptuell tanke genererad upplevelse av livet vilket innebär att vi själva är skapare av vår egen upplevelse i varje stund, varje sekund. Vi lever i känslan av våra tankar.

“Vi lever i känslan av våra tankar.”

När vi plötsligt ser detta blir vi lugna, välmående och närvarande. I närvaron tar vi de klokare besluten och börjar skapa större värden med mindre ansträngning. I närvaron fungerar relationer så mycket lättare och vi är i kontakt med vår inneboende kreativa förmåga. I detta tillstånd lyfter trenden i våra liv.

Jag kom i kontakt med denna kunskap om hur livet fungerar för ca sex år sedan och har sedan dess fått avtagande (mer sällan) uppleva obekväma och obehagliga upplevelser. Det är inte så att jag blivit vaccinerad från livets obehag men när obehagliga händelser skett så blir inte upplevelsen alls lika obehaglig som tidigare i livet m.a.o. min resiliens (kapaciteten att studsa tillbaka) har expanderat. Detta har inneburit att jag fått en ökad känsla av inre trygghet och det är det som ligger bakom till att jag numera får insikter som släpper på stora tyngder och belastningar i mitt liv.

PS! Kunskapen sprider sig i världen och numera finns det över två hundra böcker skrivna som har grund i denna kunskap som brukar benämnas Inside-out eller Three Principles. 

Jag kan rekommendera att påbörja läsa The inside-out Revolution skriven av coachen Michael Neill:

https://www.bokus.com/bok/9781781800799/the-inside-out-revolution/

Jag älskar att få feedback. Kommentera gärna😀

Sonny arbetar med klienter på svenska eller engelska både virtuellt och i fysiska möten. Hans engagemang visar sig på många olika sätt och inkluderar: en-till-en coaching, ledarskapsretreats, workshops, gruppretreats och online uppdrag.

Du kan följa Sonny på LinkedIn, Facebook och Instagram. Du kan också prenumerera på hans insiktsfulla bloggar på sonnyloof.se

Du maila honom direkt på  Sonny.loof@affarskraft.se

UTTALANDEN EFTER FÖRELÄSNINGAR:

-Det känns som att alla tog med sig att det faktiskt handlar om en själv i alla lägen, lite samma tema som i boken ”Munken som sålde sin Ferrari” av David Sharma. Alltså att hitta den inre trädgården, bara jag som kan hitta och nära den på rätt sätt.

-Hej Sonny, ville bara säga tack så otroligt mycket för din inspiration och fick mig verkligen en riktigt bra smäll på sättet att kunna tänka. Tack verkligen så mycket, du har förändrat mitt liv. Detta borde alla få ta del av – all kärlek!

-Jag är allergisk på att lyssna på alla dessa experter och förståsigpåare som skall tala om för mig hur jag skall tänka. Här med dig Sonny var det annorlunda, detta var intressant och mycket givande.

-Ett spännande nytt enkelt sätt att se på mina tankar. En inspirerande föreläsning med bra budskap, förmedlat på ett tydligt sätt.

-Fantastiskt bra föreläsning ikväll – kan verkligen rekommenderas
Tack för klarsikt Sonny Lööf