fbpx

Ett av de mer betydelsefulla och belastande missförstånden som vi lever med är detta med att oroa sig. Oroandet belastar oerhört mycket människans livskvalité.

Människor bekymrar sig m.a.o. ältar och oroar sig en stor del av sitt liv och detta har blivit accepterat som normalt i samhället. Oroandet bidrar tyvärr till att bli en del av stressen vi upplever.

Stressen belastar:

 • Hälsan
 • Glädjen, lugnet, harmonin
 • Relationer, kärleken
 • Förmågan att ta de klokare besluten
 • Effektivitet och produktivitet.
 • Kreativiteten
 • Förmågan att få gjort saker (prokrastinering/uppskjutandet)

och allt detta får trenden i livet att gå i en negativ nedåtgående riktning, ner mot mörkret.

Varför håller vi då på med att oroa oss?
Svaret på frågan är följande:

 1. Vi tror att oroa oss för någon är sättet att visa att vi bry oss.
 2. Vi tror att oroa oss är sättet att ta ansvar för någon.
 3. Vi tror att oroa oss är sättet att hålla oss på vakt m.a.o. hålla borta faran.
 4. Vi tror att oroa oss är sättet att motivera oss att vidta åtgärder nu m.a.o. sparka oss själva i baken för att få igång oss.

Allt detta är stora missförstånd. Oron stressar oss, leder oss i själva verket till det som vi försöker undvika och inte bort från det. Att oroa oss är det mest okloka och kontraproduktiva vi människor kan hålla på med.

När vi ser igenom dessa missförstånd och efter hand släpper på oroandet då får vi åter uppleva glädjen, harmonin komma tillbaka i våra liv. Prokrastinering minskar och det blir lättare att få gjort de rätta sakerna. Relationer börjar flöda och trenden börjar gå uppåt i livet, mot ljuset. Det är i detta sinnestillstånd som vi bäst tar ansvar för någon eller som bäst undviker en fara.

Idag har mycket av gamla orostankar släppt inom mig. Vanan har inte helt slutat men min expanderade resiliens gör att jag noterar, blir medveten, om en pågående oro och då släpper vanan som oftast. Sättet jag märker att ältandet släppt är att jag samtidigt upplever en fysiskt anspänndhet i kroppen släppa och jag blir åter välmående och närvarande (klarsikt).

Skjuter du upp saker (prokrastinerar), har du svårt att komma ihåg saker, har du sömnproblem, är det jobbigt med relationer? Allt detta kan vara ett tecken på att det pågår mycket orostankar inom dig.

______________________________

Missa inte att signa upp dig längst ner, till mina Klarsiktbrev så att du direkt får reda på när nästa kostnadsfria webinar äger rum samt att du blir påmind om vad som verkligen är viktigt i livet och hur du säger adjö till negativt, stressfyllt tänkande för alltid och istället börja få uppleva ljuset, glädjen, välmåendet och lugnet.

med värme❤️

Sonny Lööf

Personlig transformativ 3P coach.

Sonny Lööf är en transformativ coach med +13 års erfarenhet på fulltid med människor. Han coachar, djuplyssnar och utbildar människor i en insiktsfull livskunskap som expanderar vår mentala resiliens och gör oss mer närvarande (klarsikt). En expanderad resiliens är bestående och det blir oundvikligt att trenden i livet börjar klättra uppåt mot ljuset och glädjen.

Sonny coachar grupper och en-till-en möten som skräddarsys och utförs på svenska eller engelska både online/zoom eller i fysiska möten Göteborg. På detta sätt börjar hans klienter själva med ökad lätthet uppnå sina mål, lösa sina utmaningar eller göra stora förändringar i sina liv.

UTTALANDEN EFTER FÖRELÄSNINGAR:

-Det känns som att alla tog med sig att det faktiskt handlar om en själv i alla lägen, lite samma tema som i boken ”Munken som sålde sin Ferrari” av David Sharma. Alltså att hitta den inre trädgården, bara jag som kan hitta och nära den på rätt sätt.

-Hej Sonny, ville bara säga tack så otroligt mycket för din inspiration och fick mig verkligen en riktigt bra smäll på sättet att kunna tänka. Tack verkligen så mycket, du har förändrat mitt liv. Detta borde alla få ta del av – all kärlek!

-Jag är allergisk på att lyssna på alla dessa experter och förståsigpåare som skall tala om för mig hur jag skall tänka. Här med dig Sonny var det annorlunda, detta var intressant och mycket givande.

-Ett spännande nytt enkelt sätt att se på mina tankar. En inspirerande föreläsning med bra budskap, förmedlat på ett tydligt sätt.

-Fantastiskt bra föreläsning ikväll – kan verkligen rekommenderas
Tack för klarsikt Sonny Lööf