fbpx

Har du lagt märke till hur ett starkt självförtroende plötsligt kan vara som bortblåst?

Jag skulle bara få ringt de där kalla samtalen som inte alltid blir av och som ligger på actionlistan att få gjort. När jag väl få börjat slå numret så kommer en massa tvivlande tankar inom mig och jag befinner mig nu i en obehagskänsla som gör samtalet ansträngande. Detta tillstånd gör att samtalet inte går lika lätt som tänkt och resultatet blev inte heller så lyckosamt.

De tillfällen då jag ringer kalla samtal och dessa tankar inte kommer då bara flyter samtalet på och relationen har ofta då tilltagit eller så har jag till och med fått till ett möte.

Hur kan det bli så olika utfall med samma scenario?

Svaret är att vi lever i en tankegenerad perceptuell upplevelse av livet i varje stund, varje sekund. När inga tvivlande tankar uppstår då skyms inte vårt inneboende medfödda 100% självförtroende.

vi lever i en tankegenerad perceptuell upplevelse av livet

De tankar som pågår i vårt medvetna är endast en liten del av alla de tankar som pågår hela tiden inom oss och de tankar som vi uppmärksammar, tror på, de ökar i antal och intensitet.

Hur går det till när vi uppmärksamma tankar som inte stödjer oss?

Vi lever i känslan av våra tankar. Sänkande tankar såsom otillräcklighet upplevs som en känsla av obehag. Obehagskänslan gör du motstånd till eftersom du instinktivt inte vill uppleva obehag. Detta motstånd uppmärksammar nu de redan pågående tankar om otillräcklighet och nu blir de fler av dessa tankar. Detta går blixtsnabbt och plötsligt befinner du dig i en upplevelse där ditt självförtroende är som bortblåst.

“Vi lever i känslan av våra tankar.”

Sonny Lööf är ägare av ett coaching och konsult bolag som ger insikter om prestationer och måluppfyllande till klienter. Han hjälper organisationer, ledare, entreprenörer och coacher komma i kontakt med mental klarsikt, kreativitet, påverkanskraft och högre nivåer av prestation i arbetet och livet.

Du kan följa Sonny på LinkedIn, Facebook. Du kan också prenumerera på hans Bloggar på sonnyloof.se