fbpx

Idag tänkte jag ta upp en liten mer allvarlig sak som du kanske känner igen i ditt liv nämligen detta med beroende-beteenden. Själv lider jag ibland av prokrastinering (uppskjutande beteendet) och det är ingen skön känsla i detta men underbart när jag får det att släppa.
 


 

Fler och fler människor känner sig lite då och då vansinnigt uttråkad. Det känns då så tråkigt och så fastkört så att det typ vrider sig inom oss.

Detta leder till att vi distraherar oss med hjälp av en aktivitet. Exempel på aktiviteter kan vara att vi:

  • tittar på film överdrivet mycket.
  • lägger alldeles för mycket tid på sociala medier.

Dessa till synes harmlösa beroenden kan efter hand utvecklas till en allvarligare form såsom:

  • gambling (spel med pengar).
  • shopping.
  • alkohol, droger.
  • hetsätande.

De allvarliga beteendena kan snabbt övergå till det vi kallar för missbruk som kan resultera i bl.a.sjukskrivningar, skilsmässor och stora ekonomiska problem.

Varför håller vi då på med beroende-beteenden?
Svaret på frågan är följande:

  1. I känslan av att vara uttråkad upplevs livet pågå sååå långsamt.
  2. I försök att komma undan denna jobbiga känsla av att vara vansinnigt uttråkat börjar vi distrahera oss med olika former av aktiviteter för att få fart på långsamheten.
  3. När vi utför aktiviteten så släpper obehagskänslan och vi mår genast bättre.
  4. Eftersom vi människor instinktivt undviker obehag och går mot behag så fortsätter vi att använda beteendet som får oss att må bättre och nu har ett beroende utvecklats.

Allt detta hade kunnat undvikas om vi hade förstått vad som i själva verket pågår. Känslan av att känna sig vansinnigt uttråkad kommer från att vi är väldigt stressade och då är inte den hållbara lösningen att distrahera sig med en aktivitet som på sikt skapar problem och tillför mer stress. Istället är lösningen tvärtom. Varvar vi ner, stressar av så försvinner den obehagliga känslan av att vara uttråkad.

Belastas din livskvalité av beteenden som du har svårt att sluta med? Tittar du på för mycket på film, sociala medier eller är du beroende av annan aktivitet av mer destruktiv karaktär såsom gambling, shopping m.m? Detta är ett tydligt tecken på att du har en väldigt hög nivå av stress inom dig.

Det finns en hållbar lösning som jag kan hjälpa dig till. En lösning där beroendet slutar av sig självt samtidigt som harmonin och glädjen kommer tillbaka i ditt liv.

Lösningen börjar med att du bokar ett kostnadsfritt personligt genombrottsmöte med mig. Du hittar knappen här nedanför.

OBS! Tider kan ta slut men det kan då löna sig och titta in igen lite senare under dagen.

Känn dig hjärtligt välkommen.

______________________________

Missa inte att signa upp dig för mina Klarsiktbrev så att du får reda på när jag sänder mina webinar, erbjuder kostnadsfritt genombrottsmöte med mig. Breven påminner dig om vad som verkligen är viktigt i livet och hur du säger adjö till negativt, stressfyllt tänkande för alltid och istället börja få uppleva ljuset, glädjen, välmåendet, lugnet samt hur du blir klart effektivare och skapar större värden med lätthet.

med värme❤️

Sonny Lööf

Guide och Coach till “Flow”

Sonny Lööf är en transformativ coach med +13 års erfarenhet på fulltid med människor. Han coachar, djuplyssnar och utbildar människor i en insiktsfull livskunskap som expanderar vår mentala resiliens och gör oss mer närvarande (klarsikt). En expanderad resiliens är bestående och det blir oundvikligt att trenden i livet börjar klättra uppåt mot ljuset och glädjen.

Sonny coachar grupper och en-till-en möten som skräddarsys och utförs på svenska eller engelska både online/zoom eller i fysiska möten Göteborg. På detta sätt börjar hans klienter själva med ökad lätthet uppnå sina mål, lösa sina utmaningar eller göra stora förändringar i sina liv.

UTTALANDEN EFTER FÖRELÄSNINGAR:

-Det känns som att alla tog med sig att det faktiskt handlar om en själv i alla lägen, lite samma tema som i boken ”Munken som sålde sin Ferrari” av David Sharma. Alltså att hitta den inre trädgården, bara jag som kan hitta och nära den på rätt sätt.

-Hej Sonny, ville bara säga tack så otroligt mycket för din inspiration och fick mig verkligen en riktigt bra smäll på sättet att kunna tänka. Tack verkligen så mycket, du har förändrat mitt liv. Detta borde alla få ta del av – all kärlek!

-Jag är allergisk på att lyssna på alla dessa experter och förståsigpåare som skall tala om för mig hur jag skall tänka. Här med dig Sonny var det annorlunda, detta var intressant och mycket givande.

-Ett spännande nytt enkelt sätt att se på mina tankar. En inspirerande föreläsning med bra budskap, förmedlat på ett tydligt sätt.

-Fantastiskt bra föreläsning ikväll – kan verkligen rekommenderas
Tack för klarsikt Sonny Lööf